fbpx

Δημητρησ λιανοσ

Το βιογραφικο μου

Είμαι Νάξιος πολίτης με βαθιές οικογενειακές ρίζες από τις Εγγαρές και τη Γαλήνη. Γεννήθηκα το 1971, μεγάλωσα στη Χώρα της Νάξου και επέλεξα συνειδητά να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά και να δημιουργήσω την οικογένειά μου στον τόπο που αγάπησα από παιδί.

Είμαι παντρεμένος με τη συντοπίτισσά μου Καίτη Φραγκίσκου (Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό, ΕΜΠ) και έχουμε δύο παιδιά, τον Αντώνη και την Εβελίνα.

Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκα στη Χώρα της Νάξου ως ξενοδόχος, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στην Ελλάδα, την Ελβετία και την Αμερική.Αξιοποιώντας τις γνώσεις μου, εργάστηκα μεθοδικά και ανέπτυξα την οικογενειακή επιχείρηση, κάνοντας πρωταθλητισμό σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ως έμπρακτος υποστηρικτής ενός βιώσιμου τουρισμού που συνδέεται αυστηρά με τη φυσιογνωμία της περιοχής και τα τοπικά προϊόντα και προσβλέποντας στην ανάπτυξη καινοτόμων και εναλλακτικών επιχειρηματικών δράσεων, δημιούργησα το παραδοσιακό ελαιοτριβείο Eggares Olive Museum, και επένδυσα στην αμπελουργία και οινοποίηση, εμφιαλώνοντας την περασμένη χρονιά τον Εγγαρίτικο Οίνο με την ετικέτα «Ταξιάρχης».

Η διαδρομή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συμμετέχοντας ως υποψήφιος σε ανεξάρτητους συνδυασμούς, ξεκίνησε το 1999 όταν οι συγχωριανοί μου με επέλεξαν να τους εκπροσωπήσω στην Κοινότητα Εγγαρών, θέση την οποία κατείχα έως το 2010. Στη διάρκεια της θητείας μου και παρόλο που δραστηριοποιήθηκα σε μια μικρή Κοινότητα, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε σημαντικά αναπτυξιακά έργα, όπως ο τοπικός Βιολογικός Καθαρισμός, η κατασκευή και διαμόρφωση Δημοτικής πλατείας και η μελέτη ανακατασκευής του δρόμου Χώρα – Εγγαρές.Ακολουθώντας τις προκλήσεις των καιρών και με την εφαρμογή του Σχεδίου «Καλλικράτης», συμμετείχα στις εκλογές ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του ενοποιημένου πια Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Οι συμπολίτες μου με εμπιστεύτηκαν σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, το 2010 αλλά και το 2014, όπου και με εξέλεξαν πρώτο σε ψήφους Δημοτικό Σύμβουλο.Αφοσιωμένος στα κοινά, όλα αυτά τα χρόνια προσέφερα τις υπηρεσίες μου στους συμπολίτες μου από τη θέση του Αντιδημάρχου, με πυξίδα το Δημόσιο Συμφέρον και γνώμονα την ανάπτυξη των νησιών μας, με σεβασμό στον πλούτο τον νησιών μας.Σήμερα μπαίνω μπροστά, με μια ομάδα νέων ανθρώπων και έμπειρων στελεχών, μακριά από παλαιοκομματικές αντιλήψεις και νοοτροπίες, με στόχο να ολοκληρώσουμε τις υποδομές που επιτάσσει μια σύγχρονη κοινωνία.Στις 26 Μαΐου βρισκόμαστε μπροστά σε μια ξεκάθαρη επιλογή.

Αυτήν της προόδου, που εκφράζεται με την ολοκλήρωση σημαντικών έργων ανάπτυξης ταυτόχρονα με την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών μας. Πρωτεύοντα έργα για την ανάπτυξη αποτελούν ο χωροταξικός σχεδιασμός του ενοποιημένου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η εξασφάλιση της προσβασιμότητας στα νησιά μας με την επέκταση του αεροδρομίου και τη χωροθέτηση και κατασκευή νέου λιμένα. Αυτός είναι ο δρόμος ο δικός μας.Ως πρώτος δημότης, θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου ώστε ενωμένοι να διανύσουμε τον δρόμο και να φέρουμε τα νησιά μας εκεί που τους αξίζει!